Waarom LED

Waarom LED?

LED’s zijn nu om een aantal redenen snel de dominante lichtbron binnen de verlichtingsmarkt aan het worden:

Grote verlichtingsenergie, verbruikskostenbesparing

Met de combinatie van een steeds stijgende energierekening en een besparingspotentieel van maar liefst 85% op uw energierekening voor verlichting met de meeste LED-retrofits, wordt het voor mensen steeds verleidelijker om de overstap te maken naar LED’s.

Grote verscheidenheid aan opvallende en levendige lichtkleuren

De mogelijkheden van de kleurenoptie met LED’s zijn letterlijk grenzeloos. Voorbij zijn de dagen van de blokkleuren. Nu zijn de LED’s verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleurtemperaturen, waardoor de eindgebruiker de keuze heeft uit een breed scala aan sfeerverlichtingseffecten die passen bij alle interieurs. RGB-verlichting wordt ook steeds populairder in veel installaties, omdat de eindgebruiker zo een vleugje kleur kan toevoegen aan zijn of haar gewenste zones. Dit kan de ruimte meerdere gezichten geven waardoor de eindgebruiker de uitstraling en het gevoel van dezelfde ruimte steeds opnieuw kan veranderen. Wanneer dit met de juiste bedieningselementen wordt gecombineerd, zijn de effecten die kunnen worden bereikt werkelijk adembenemend.

Hoge lumen per wattage

Door de zeer efficiënte chips en besturing is de lumenoutput per watt in LED’s beter dan alle andere lichtbronnen die momenteel op de commerciële markt verkrijgbaar zijn. Dit is wat LED-verlichting echt zo efficiënt maakt. Een hoge lichtopbrengst gekoppeld aan een laag wattverbruik is echt een match made in heaven.

Grote retrofit variëteit

Met een breed scala aan LED retro pasvormen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, kan het in de meeste gevallen net zo eenvoudig zijn om uw gloeilamp te vervangen. Het is altijd aan te raden om met een van de teamleden te praten over de specificaties van de lamp, zodat alle besturingslampen en armaturen bij elkaar passen en bovenal berekenbaar zijn.

In tegenstelling tot de meeste algemene vormen van verlichting, hebben LED’s de neiging om bij een gemiddelde temperatuur van ongeveer 45° te werken, terwijl een 50-watt halogeenspot een 300° heeft. Dit kan ertoe leiden dat ruimtes met grote hoeveelheden spots in de zomermaanden erg warm worden. Stof rond de armaturen kan ook versmelten met het plafond door de warmte die door de halogeenfilamenten wordt geproduceerd, waardoor er grote zwarte ringmarkeringen rond de armaturen ontstaan.

Er worden dan extra kosten gemaakt voor het decoreren van de plafonds. Dit wordt dan jaarlijks herhaald om deze ruimtes netjes te houden. LED’s veroorzaken dit probleem niet, dus terwijl er geld wordt bespaard op de kosten van het energieverbruik, worden de kosten voor het decoreren gedurende de levensduur van de lamp ook aanzienlijk gereduceerd.

Op zoek  naar LED verlichting? Check outledtl.nl